Uhlíky pro vodní dýmky - výhody a nevýhody |
Starší články, tipy a triky |
30 Prosinec 2007 |
Rychlozápalné uhlíky pro vodní dýmky mají velkouu výhodu oproti klasickým uhlíkům tu, že není třeba žádný dlohodobý zdroj ohně (žáru). Pro rozžhnutí rychlozápalného uhlíku krásně postačí jedna sirka nebo klasický zapalovač. Rychlozápalný uhlík během rozpalování vydává dosti nepříjemný zápach a může slabě prskat, proto je vhodné jej zapalovat mimo místnost (vhodné je za oknem, nebo na balkóně). Samotný rychlozápalný uhlík obsahuje zápalnou směs (síru), která uhlík dokonale rozpálí do minuty. Samotný uhlík je pak mírně ovlivněn touto chemickou složkou. Pokud však uhlík dostatečně rozžhnete a v uhlíku Vám nezbyde žádný kousek síry, měl by být tento chemický vliv minimální. Na našem trhu je velké množství druhů rychlozápalných uhlíků. Uhlíky se vyrábějí např. v Holandsku, v Anglii, v Belgii, v Egyptě a v Číně nebo v některých dalších státech. Rychlozápalné uhlíky na našem trhu prošli mnohými změnami a vykazují stále kvalitnější zpracování. Do uhlíků tohoto typu se nesmí foukat, neboť síra kterou uhlíky obsahují může nečekaně vyprsknout vám do obličeje a nepříjemně zranit. Klasické uhlíky (brikety)Uhlíky klasické (kokosové, bambusové, atd.) oproti uhlíkům rychlozápalným mají pár výhod a pár nevýhod. Mezi velkou výhodu patří jistě to, že klasický uhlík nevykazuje během kouření žádnou chemickou ani jinou příchuť, pokud je dostatečně rozžhavený. Další výhoda je jistě ta, že doba zhnutí klasického uhlíku je daleko delší než u rychlozápalných uhlíků. Klasické uhlíky neobsahují žádnou síru, ani žádné jiné chemické přísady. Klasické uhlíky pro vodní dýmky rozdělujeme na uhlíky které mají tvar oválu (podobné grilovacím uhlíkům) a na uhlíky připomínající kostku (např. CoCobrico). Kokosové uhlíky obdařené vynikajícími vlastnostmi vyrobené z kokosových skořápek, které jsou zbytkovým produktem při výrobě kokosového oleje. 100% ekologický produkt. Výhřevnost je mnohem vyšší než u dosavadních grilovacích uhlíků, uhlíky se v průběhu žhnutí nerozpadají a zanechávají minimum popela. Zůstatkový popel se skládá ze 2 % celkového objemu produktu. Při spalování se nepotvrdilo uvolňování sazí (popílku) a škodlivých zplodin do ovzduší. Při spalování se nevytváří kouř ani zápach. Kokosová briketa dokáže žhnout až 2,5 hodiny. Klasické uhlíky lze rozžhavovat pomocí speciálních žhavičů které můžete zakoupit z naší nabídky, nebo pomocí plynového sporáku, kempingového vařiče či zahradního grilu. |
Otevírací doba :
Pondělí : | 12 - 18:30 |
Úterý : | -zavřeno- |
Středa : | 12 - 18:30 |
Čtvrtek : | -zavřeno- |
Pátek : | 12 - 18:30 |
Vyšehradská 414/6
Praha 2 Nové Město
INFORMACE
![]() |
+420 604 917892 | |
![]() |
zaslat rychlý dotaz | |
![]() |
registrace účtu | |
![]() |
účet / přihlásit se |
výdejní místa 49,- Kč
pro drobné zboží do cca. 5 kg
výdejní místa 79,- Kč
pro drobné zboží do cca. 5 kg
Kurýr 99,-Kč